Ka'selle-prisen™ afstemning
Stem på din favorit i alle 3 kategorier indtil
d. 13 november klokken 13:00 🏆
Disclaimer: Beskrivelserne af de nominerede afspejler ikke vores holdninger eller rangeringer. De er hentet direkte fra de originale indstillings-tekster, og derfor kan ordvalg og tone variere afhængigt af, hvordan hver person er blevet indstillet.
Kategori: Passions-prisen
Laura Kjærgaard
Læs hvorfor de er nomineret
Laura er vanvittigt dedikeret til det hun laver og hun inspirerer og bringer glæde og håb igennem sit arbejde med musik, sang og kor. Hun insisterer på, at skabe et fællesskab, hvor der er plads til alle. Laura lytter og interesserer sig for den enkelte menneske i koret, og gi’r samtidigt åbent og ærligt meget af sig selv. Laura er den vildeste og dygtigste gospel mama med en utrolig energi, inderlighed og karma – et sandt livstykke. Hun fortjener i den grad at vinde for den glæde og dygtighed hun spreder til folk omkring hende.
Birgitte Baadegaard
Læs hvorfor de er nomineret
Birgitte Baadegaard skal nomineres for hendes seriøst, konstante og vedholdende fokus på kvinderettigheder og for sit store engagement for kvinders rettigheder og ligestilling i samfundet. Fordi hun igen og igen udviser et sjældent mod og stiller sig i frontlinjen og sætter ord på hvilke konsekvenser “male default” har for os alle!
Birgitte tør hvor andre viger. Hun går og står op imod de store corporate hajer, og insisterer på, at kvinder skal have de samme rettigheder og vilkår som mænd.
Birgitte er utrættelig og ihærdig for at fortælle at ”lige ikke er det samme som ens”.
Hun har en fighter ånd ud over det sædvanlige!
Rikke Nielsen
Læs hvorfor de er nomineret
Rikke kæmper hver eneste dag for at flere børn og unge med fysiske udfordringer skal have muligheden for at indgå i et fællesskab.
Aldrig tidligere er nogen lykkes med at skabe så stærkt et community, som Rikke har gjort på håndboldbanen med LykkeLiga.
Starten på LykkeLiga lå egentlig lige for. Den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen manglede et håndboldhold til datteren Magda, som er født med Downs syndrom. Magda kunne ikke bare starte i en forening ligesom så mange andre – der fandtes simpelthen ikke håndbold for børn som hende. Derfor startede Rikke holdet selv. Efter få uger spillede 40 børn med et udviklingshandicap håndbold i Gistrup
Lykkeliga skaber utallige smil, grin og positive oplevelser for børn med et udviklingshandicap og deres familier gennem sport, bevægelse og sociale fællesskaber, hvor hele familien involveres.
I LykkeLiga fokuseres på alt dét, disse ekstraordinære børn godt kan. De bliver helte, topscorere og holdspillere. På lægterne hepper familier, som for én gangs skyld kan træde ud af specialpædagogikkens omsiggribende korrekthed.
I dag spiller mere end 1550 børn og unge med forskellige kognitive udfordringer håndbold i LykkeLiga.
En af de helt store drømme lige nu er at skabe et univers, hvor børn og unge kan komme på besøg i et fysisk oplevelsescenter.
Lene Nehlsen
Læs hvorfor de er nomineret
Lene er SÅ passioneret omkring sine produkter og sine kunder og
om at hjælpe andre små nystartede iværksættere i gang. Altid støtter og hepper hun, så man kan komme i gang eller videre med sine fysiske produkter.
Det bliver gjort med omsorg, kærlighed og ikke mindst en dejlig portion humor… af en der har gået turen selv og hvor selv det mindste skridt fremad bliver rost og heppet på.. for små fremskridt er stadig fremgang
Hun stræber virkelig efter at give andre mennesker så meget glæde i dagligdagen og hun gør det godt gennem hendes vidunderlige dufte.
Duftverket har den bedste kundeservice og man kan være “på fornavn” med indehaveren. Der er altid hurtig respons tid på spørgsmål, og hun går gerne en ekstra mil, for at imødekomme ønsker. Duftbrikkerne er også meget allergi venlige, samt astma venlige. Duft brikkerne kan ikke sammenlignes med duftlys fra store butikker. Når man køber en duft brik fra Duftverket kan man mærke, og dufte, at det er kvalitet og håndlavet.
Kategori: Genstarts-prisen
Lea Carina Uhd Frederiksen
Læs hvorfor de er nomineret
Genstart-prisen er en SPOT ON beskrivelse af Leas liv de sidste 4 år, hvor hun har lagt en journalistisk kometkarriere på hylden for at blive øl-iværksætter.
Som 26-årig blev Lea headhuntet til stillingen som redaktør på DR’s forbrugerprogram, Kontant.
Men hvad gør man så, når man har taget en uddannelse og formet en succesfuld karriere, som pludselig begynder at føles forkert?
Lea befandt sig i et arbejdsliv, som ikke længere var det, hun drømte om.
Og da coronaen ramte i 2020 og maven var spændt til bristepunktet med det tredje barn, faldt alt ligesom bare i hak. Ideen kom ved en tilfældighed.
Verden vendte på hovedet. Intet var, som det plejede. Og så gjorde hun det. Hun genstartede sin karriere og er startet fra NUL i en branche, som hun ALDRIG havde troet, at hun skulle arbejde i.
Hun startede sammen med sin mand bryggeriet Fantombryg der sælger økologiske specialøl og sodavand med personlige og specialdesignede etiketter alt efter kundernes ønsker og behov.
Om hun nogensinde havde forestillet sig at starte et bryggeri? NEJ!
Om hun har haft en mild identitetskrise som følge deraf? JA SGU!
Men hun er så megaglad for, at hun havde modet til at tage et ordentligt sving i stedet for “bare” at fortsætte hen ad forventningens vej.
For det er så forbandet svært at slå autopiloten fra og vælge en anden vej.
Om det har været nervepirrende? JA! For hun anede ikke, at hun var i stand til at bygge en virksomhed op fra bunden og tjene til sit eget levebrød. Men nu står hun her. Taknemmelig og glad for at hun havde modet.
Hun har skabt noget fra bunden. Endda med succes.
Britt Andersen
Læs hvorfor de er nomineret
Britt Andersen er kendt som Danmarks ukronede airfryer dronning. Hun er forfatter og iværksætter, og har skevet flere bestsellere med airfryeropskrifter.
Britt Andersen gik i 25 år som førtidspensionist, inden hun pludselig fandt sit kald. Nu er hun blevet millionær på at udgive kogebøger med airfryer-opskrifter.
Kæmpe sejt!
Eva Riedel
Læs hvorfor de er nomineret
Eva Riedel står bag et privat værested for unge hjemløse og udsatte i København.
Det siger sig selv, at livet er svært som ung uden en bolig.
Hellebros mission er at hjælpe de unge i bolig, skole og job – væk fra gaden, misbrug, kriminalitet og de traditionelle væresteder og herberg.
Hun er en ildsjæl som brænder for at hjælpe unge hjemløse sårbare sjæle
Hellebro er et værested, der ugentligt betjener omkring 120 unge hjemløse og udsatte med gratis omsorg, fællesskab, mad, bad, vask, sundhedsklinik, værksted, musikrum, internetcafe mv.
Her kan de hjemløse unge finde et helle, få sig et bad, en kop kaffe, oplade mobiltelefonen, spise med, vaske tøj, eller bare få varmen og slappe af. På Værestedet Hellebro er der tid til at snakke. Der er voksne der kan hjælpe med gode råd og vejledning om alt fra bolig, job, uddannelse til personlige forhold. Eller bare ta et spil Uno.
Hellebro har også et herberg, der huser op til 57 unge i enkeltværelser og med fælles køkken og badeværelser.
Eva gør en KÆMPE forskel for unge hjemløse gennem at huse dem via Foreningen Hellebro.
Kimmie Munkholm
Læs hvorfor de er nomineret
Kimmie lærte sig selv, med hjælp fra den lokale garnbutik, at strikke.. Og da hun delte lidt på Instragram, kom der flere beskeder om hvordan hun gjorde mv. Kimmie var blevet forelsket i håndværket – og det ville hun gerne dele med andre.
Kimmie fandt ud af, at det er nemmere at lære andre det, ved at optage videoer og sende. Det tog til.. Og hun begyndte at lægge dem på YouTube. Hendes mest populære video har 1,3 MIO visninger.
Ved siden af hendes job som socialpædagog brugte hun mere og mere tid på de her videoer og på at hjælpe andre, men hun havde også en drøm om at leve af det hun elsker, samtidig med at hjælpe alle dem der er så glade for videoerne og lærer – og udvikler sig indenfor et strik som håndværk.
Kimmie brugte alle sine sparekroner i en APP. Hun gik all-in – altid med tanke på hendes brugere.
Hun er satsede alt, sagde sit job op – og heldigvis er der mange der ser den værdi, som Kimmie ville skabe. Via hendes APP, ”Min strikkejournal”, kan brugerne lære nyt, gemme deres projekter, de har hjælpe værktøjer til deres projekter og meget mere.
I dag er Min Strikkejournal en APP med stor succes og Kimmies fuldtidsarbejde…
Hun er ejer, udvikler, so-me manager, tester, agent, regnskabsassistent.. det hele i denne her lille, succesfulde virksomhed.
Det har krævet blod, sved og tårer men har været det hele værd.
Kategori: Fighter-prisen
Charlotte Heje Haase
Læs hvorfor de er nomineret
Charlotte havde et job som redaktør på Magasinet Psykologi, som er en sjælden drømmestilling for mange. Men hun er gladere for friheden, selvstændigheden og bidraget til andre som selvstændig.
Charlotte skaber geniale podcasts og lærer samtidig andre, hvordan de spreder deres budskaber.
Hun har formået at gøre podcasting interessant, spiseligt, tilgængeligt og underholdende for mange. Hun er en fighter og en nørd af den bedste slags.
Hendes podcast sætter fokus på at få diagnosen ADHD i en sen alder, og alle de små facetter og processer der er forbundet med dette, gør en kæmpe forskel for voksne med ADHD-diagnose
Hendes ærlighed og sårbarhed styrker og hjælper mange mennesker.
Det spejl hun sætter op gør, at man føler sig lidt mindre alene og lidt mindre forkert.
Hun har med stædighed, vedholdenhed og stor tålmodighed fastholdt sit koncept med at lære folk at skabe deres eget podcastkoncept – og få dem ud at flyve.
Charlotte er en fighter med hjertet det rette sted.
Birgitte Sølvstein
Læs hvorfor de er nomineret
Brigitte har på kort tid opbygget en stærk forretning trods både sine egne udfordringer med angst og udfordringer med et barn som har cerebral parese.
Hun er ukuelig og har formået at opbygge en online platform hvor hun hver dag hjælper mennesker med angst og stress.
Hun er gavmild med sin viden, og er standhaftig med at lave podcast, hvor hun inspirerer og motiverer med sin rolige stemme.
Hun er en arbejdshest og utrolig professionel.
Pernille Marott
Læs hvorfor de er nomineret
Pernille har været selvstændig de sidste 17 år.
Pernille er egentlig journalist og har de første år skrevet meget – bøger og artikler – ved siden af hun var mor for 4 børn – og samtidig byggede to huse også.
For ni år siden blev hun facilitator af det første kommunikationsnetværk, som i dag har vokset sig til fem.
Pernille har forstået at lave forretning samtidig med, at hun har været der for både sine børn, sine kunder og netværksmedlemmer.
Pernille ser det stærke og unikke i det enkelte menneske og er med til at gøre dem til succeser.
Pernille bruger ofte sine pauser på lytte til andre og hjælpe dem på vej.
Hun er uofficiel mentor for mange mennesker og gør en forskel, hvor hun færdes.
Det har betydet meget, at Pernille har kunnet være hos børnene, når de havde brug for det og samtidig været en super sej selvstændig som har kunnet bide skeer med de store.
Hun giver ikke op og har altid overskud til lidt mere, selvom ikke alt er lige nemt.
Mathilde Just
Læs hvorfor de er nomineret
Mathilde kæmper mærkbart for noget, der er større end hende selv. Hun har en beundringsværdigt talent for, at få mennesker omkring sig til at føle sig set
Mathilde arbejder med at få mennesker udover scenekanten på LinkedIn.
Hun er MEGET passioneret i det hun laver og der findes næsten ingen mennesker der kommer i kontakt med hende, som ikke føler sig efterladt med en god følelse i kroppen og tro på at de også kan blive mærkbare.
Mathilde tager sin egen medicin. Fordi hun går forrest, så vi andre trygt kan følge efter.
Hvis man kunne tjene penge på at være ordentlig, empatisk, hjælpsom og mærkbar, så ville hun være mangemillionær. Hun ville nok sige, at der er mange andre, der fortjener den mere end hende – men måske er det netop derfor hun fortjener den.
Ka’selle-prisen™ 2024